Kraftigt höjda avgifter för transportfusk

Kraftigt höjd avgift för de som bryter mot regler för cabotagetransporter kan snart bli verklighet. Regeringen vill höja avgiften för den som bryter mot regler för cabotagetransporter.

Stejk på RoRo Terminalen i Göteborg

2019-02-13↵Dear Customer,↵Due to the ongoing national dispute between the Ports of Sweden (Sveriges Hamnar) and the docker union Hamnarbetarförbundet, strike and lockout will be executed at Gothenburg RoRo Terminal.

STREJK i BELGIEN

Polis och Tullkontor planerar landsomfattande strejk i Belgien onsdag den 13:e februari

Lägre avgifter för längre lastbilar på Öresundsbron

Från och med den 1 januari lanserar Öresundsbron två nya initiativ för lastbilar, vilket kommer att bidra till minskad trängsel och miljöpåverkan. Tillägget för lastbilar över 20 meter avskaffas samtidigt som priset för lastbilar sänks mellan midnatt och klockan 06.00 på morgonen.

Stopp för Fehmarntunneln

EU-domstolen går på Scandlines linje och säger stopp för EU-stöden till bygget av en 18 kilometer lång tåg- och vägtunnel mellan danska Själland och Tyskland, uppger rederiet på torsdagsförmiddagen.

Sveriges Åkeriföretag kritiserar halkbekämpning

Halkbekämpningen utförs felaktigt i förhållande till vädret, enligt Sveriges Åkeriföretag. Hälsingland och andra delar av landet är just nu drabbat av halt väglag. Varken vinterdäck eller någon erfarenhet i världen kan lösa problemet, det måste väghållaren, Trafikverket, ta ansvar för.

Stort volymtapp i Göteborgs hamn

Antalet skeppade containrar har minskat med 22% efter hamnkonflikten. Det är den största minskningen i hamnens historia.

Lockout begränsar kapaciteten hos APM Terminals

Den 19 maj till och med 30 juni 2017 genomför APM Terminals Gothenburg en så kallad spegel- och konsekvenslockout. Detta för att skydda verksamheten mot de senast varslade stridsåtgärder som Svenska Hamnarbetarförbundets avdelning 4 genomfört mot APM Terminals Gothenburg.

Maut på flera tyska vägar.

Från juli 2018 kommer lastbilar i Tyskland att behöva betala vägskatt ? så kallad Maut – även på Bundesstrasse.

EU förbjuder veckovila i lastbilshytten

Att lastbilsförare tar ut sin veckovila i lastbilshytten bryter mot EU:s kör- och vilotidsregler. Det fastslår EU:s generaladvokat efter att ha granskat befintlig EU-lagstiftning inom området.

Nytt strejkvarsel i Göteborgs hamn

Återigen varslar Hamnarbetarförbundet avdelning 4 om strejk mot APM Terminals. Strejken är satt till åtta timmar under tisdagen den 24 januari och kommer att pågå mellan kl. 12:00 och 20:00.

Statlig kontroll av järnvägsunderhåll.

Regeringen beslutade på torsdagen att Trafikverket snarast ska genomföra åtgärder för att i egen regi organisera och bedriva verksamhet för leveransuppföljning och manuell underhållsbesiktning av järnvägsunderhåll.